Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

Akif’in Nesli İstiklal Marşı İçin Koştu

Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan Üniversitemiz İstiklal Marşımızın Kabulü ‘nün 96. Yılı etkinlikleri koşu ve yürüyüş ile başladı.

İstiklal Marşımızın Kabulü ’nün 96. Yılını kutlamak ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci Konseyi tarafından ve bir içecek firması sponsorluğunda 'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Koşuyor' ve 'Akif'in Nesli İstiklal‘den İstikbale Yürüyor’ etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz öğrencilerinin katıldığı koşuya, Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ da eşlik ettiler. Yürüyüşe de, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA eşlik etti.

Üniversitemiz Spor Kompleksinin önünden başlayan koşu ve yürüyüş, Rektörlük binasında son buldu.  'Akif'in Nesli İstiklal'den İstikbale Koşuyor’ yarışmasında erkekler kategorisinde Özkan ŞAHİN birinci, Süleyman KARADAĞ ikinci ve Metin POLAT üçüncü oldular. Kadınlar Kategorisinde Havvana ATASEVER birinci, Hilal AKTÜRK ikinci, Gözde KARAKILIÇ üçüncü oldu. 'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Yürüyor’  yürüyüşünde erkekler kategorisinde Süleyman KUTLUAY birinci, Oktay EŞİÇOK ikinci, Mehmet OĞUL üçüncü oldular. Kadınlar Kategorisinde de Filiz ŞAHİN birinci, Gizem ÇOBAN ikinci, Funda YAYLA üçüncü oldular.

Koşu yarışmasında erkeklerde birinci olan Özkan ŞAHİN; “İstiklal’den İstikbale koşusu her yıl düzenleniyor. Ben 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu yıl ilk kez katılıyorum. Birinci olmak için koşmuştum ve birinci oldum. Hem İstiklal Marşımızın kabulünün 96. Yılı için hem de yakın zamanda kaybettiğimiz Ahmet MELEK hocamız için koştum. Ahmet hocamızın fotoğrafının basılı olduğu tişört ile koştuk. İstiklal Marşımızın Kabulü önemli bir gün. Bu önemli günde yarıştığım için ve birinci olduğum için de çok mutluyum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Koşu yarışmasında kadınlarda birinci olan Havvana ATASEVER de; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde okuyorum. Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu birinciliğimi yakın zamanda kaybettiğimiz Atletizm Hocamız Ahmet MELEK’e armağan ediyorum” dedi.

'Akif'in Nesli İstiklal'den İstikbale Koşuyor' yarışmasında öğrencilere eşlik eden Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ da; “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü münasebetiyle üniversitemizde yürütülen bir dizi etkinliğin bir parçası olarak bugün gençlerimizle beraber koştuk. 1500 metre koşuda biz de gençlerin arasına katıldık ve bir anlamda da nefesimizi ayarlamış olduk. Çok koşacak mesafe var önümüzde. Ülkemizin koşacağı çok mesafe var ve bu koşuyu bu gençlerimizle yapacağız. Ülkemizin geleceği, demokrasimizin geleceği, özgürlüğümüzün geleceği bu gençler istiklal ruhunun bu hafta münasebetiyle bugün İstiklal ruhunu tekrar canlandırdık. İnşallah burada attığımız nefes, döktüğümüz terler ülkemizin geleceğinin bir sembolü olur. Güzel bir koşu oldu. Üniversite olarak bu hafta etkinliklerimize devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra 'Akif'in Nesli İstiklal'den İstikbale Koşuyor' isimli koşu yarışması ve 'Akif'in Nesli İstiklal ‘den İstikbale Yürüyor’ isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Durmuş ACAR ve Prof. Dr. Mehmet KARACA ve Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ tarafından verildi.

1500 metrelik parkuru öğrencilerle birlikte tamamlayan koşu da Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ’a, yürüyüşte de Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Mehmet KARACA’ya ödüllerini Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Durmuş ACAR verdi.

Ödüllerin verilmesinin ardından günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı ve üniversitemiz tarafından hazırlanan kumanyalar dağıtıldı.

Görseller