Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

“Akif’in Asımları” Çanakkale Şehitlerini Andı

Üniversitemiz Akif’in Asımları Topluluğu tarafından hazırlanan, ‘Asım'ın Nesliyle Bir Destandır Çanakkale’ adlı programda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anıldı.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, Yrd. Doç. Dr. Ali Hakan IŞIK, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet ŞİMŞEK, Dr. Himmet BÜKE, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Topluluk öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi ile başlayan etkinlik Mehmet Akif ERSOY’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirini Muhammet Emin GÜNEŞ seslendirdi. Şiir dinletisinden sonra İsmail Emin İPEKÇİ, Çanakkale türküsünü okudu. Daha sonra öğrenciler eledim eledim türküsünden alıntı yapılarak hazırlanan tiyatro gösterisini sergilediler. Tiyatro gösterisi sonrası Topluluk Başkanı Burak KÖSE ile Müslüm YILMAZ tarafından ‘İstiklal Marşı ruhunu’ anlattı. Kendi bestesi olan ‘felek’ adlı türküyü seslendiren Muhammet Emin GÜNEŞ duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Program sonunda öğrenciler İstiklal Marşının okuyarak Türk Bayrağı açtı.

Program bitiminde kısa bir konuşma yapan Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ, “Dün 16 sivil toplum kuruluşunun gençleri Çanakkale’yi anlattı göğsümüz kabardı. Bugün Asımın Nesli çok güzel bir program hazırladı. Aslında 1915 yedi düvele karşı Müslüman Türk Milleti savaş verirken yıl 2016 yetmiş düvele karşı savaş veriyoruz. O zaman düşman belli ama bugün düşmanın nereden geldiği nasıl geldiği de belli değil. Ama şu da bir gerçek ki öyle bir aydayız Mart ayı İstiklal marşının kabulü, Çanakkale destanı ve Türk’ün Ergenekon’dan çıkışı ve birkaç gün önce tüm ülkeyi yasa boğan bölücü terör örgütünün Ankara’daki o vahşice saldırısı. Ama şu unutulmamalıdır. Atatürk’ün dediği gibi Türk milleti, Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde kudret bulacaktır. Ve bizler eminiz ki birlik beraberliğimizi sağladığımız müddetçe değil 3- 5 çapulcu yedi düvel bir gelse, yetmiş düvel bir gelse bin yıllık kardeşliği bozamaz” dedi.

Program Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Mustafa KILINÇ’ın, Akif’in Asımları Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Hakan IŞIK’a anmalık takdim etmesi ile sona erdi.

Görseller