Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

“Mehmet Akif’ten 15 Temmuz’a Resim Sergisi”

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. Yılında anmak amacıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü tarafından “Mehmet Akif’ten 15 Temmuz’a Resim Sergisi” açılıyor

Akif’i Asım’ın nesline anlatmak onu anlamalarını sağlamak ve Asım’ın nesli olarak, öğrencilerle birlikte yapılacak anma etkinliklerinde hem Asım’ı yad edilecek, hem de Akif’in milli mücadele ruhu öğrencilere aktarılacak.  Mehmet Akif Ersoy'un Milli Mücadele ruhunu günümüz 15 Temmuz darbe süreci ile birleştirerek, 13-30 Aralık 2016 tarihleri arasında merkez dahil 10 ilçede “Mehmet Akif’ten 15 Temmuz’a Resim Sergisi” adıyla sergi açılıyor. 27 Aralık 2016 Salı günü Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 80. Yıl dönümü nedeniyle Üniversitemiz hafta boyunca yapacağı etkinliklerle Mehmet Akif Ersoy’u yad edecek. Üniversitemiz Burdur’da yapacağı anma etkinliklerinin yanında Mehmet Akif Ersoy’u Asım’ın Nesli öğrencilerle birlikte geniş katılımlı olarak mezarı başında ziyaret edecekler.

Konu hakkında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Sergimizin startını ilk olarak Bucak Anadolu Lisesi’nde verdik. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. Yılında Asım’ın nesline anlatmak ve öğrencilerimize aktarmak ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ruhunu milli şairimiz Akif’in ruhuyla bütünleştirip, yarınımızın geleceği olan öğrencilerimize resimlerle aktarmaya çalışacağız. Hedefimiz 10. Yılda 10 ilçede 20 bin öğrencinin bu sergiyi gezerek, Mehmet Akif Ersoy’la buluşmasını sağlamak. Özellikle Dünyadaki ve ülkemizdeki şu zor günlerde gençlerimizin Mehmet Akif’in milli ruhunu anlamalarını ve o yolda ilerlemelerini istiyoruz. Üniversite olarak özellikle adını aldığı Milli Şairimizi gençlerle buluşturmak ve milliyetçiliği, milliyetçi ruhu gençlerimize aşılamak için böyle bir etkinlik düzenledik.  Bu çerçevede ilçelerde bizlere destek olan, emek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 80. Yılında minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Görseller