İstiklal şairimiz Mehmet Akif ERSOY, vefatının 82. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARACA, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KILINÇ ve MAKÜ öğrencilerinin de yoğun katılım gösterdiği anma törenine İstiklal Marşı'nın yazarı Milli şair Mehmet Akif Ersoy, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı. Anma törenine İstanbul Valisi Ali YERLİKAYA, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt UYSAL, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma ERSOY ARGON, askeri erkan ve birçok okuldan öğrenci katıldı.
Törende Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında önce İstiklal Marşı ardından dualar okundu. Yapılan duanın akabinde Burdur'dan getirilen toprak Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ tarafından Akif'in mezarına döküldü.
Tören sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Milletimizin millet şairi, vatan şairi, İstiklal şairi Mehmet Akif ERSOY’un vefatının 82. seneyi devriyesi münasebetiyle kabri başında yapılan dua programına katıldık. Her yıl olduğu gibi bu yılda Asım’ın Nesli olarak törene çok güçlü bir katılım gerçekleştirdik. Akif bu milletin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Onun için de Asım’ın Nesli dediğimiz gençlik yani üniversitemizin bütün toplulukları ile hep beraber buradaydık. Yaklaşık 40’tan fazla öğrenci topluluğu ile Akif’i anmak ve dua etmek üzere buraya geldik. Akif’i anlamanın ne demek olduğunu kabri başında daha iyi düşünme fırsatı buluyoruz. Akif bize 3 şey bıraktı. Birincisi Akif ahlakı bırakıyor, çocuklarımıza, gençlerimize ve bütün milletimize. İkincisi de çalışkan olmak. Akif, tembelliği miskinliği hiç sevmiyor. Ülkenin o gün içine düşmüş olduğu buhranlı dönemden çıkmanın tek çaresinin de çalışmak olduğunu belirtiyor. Üçüncüsü de Akif’in en sevmediği şeylerden birisi de işe yaramamak. İşe yarar bir şeye sahip olmak gerekiyor. Bir şeyler yapmak için meslek öğrenmek lazım. Bizler Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak bu 3 anlamı da bünyesinde barındıran bir anlayışla hareket ediyoruz. Şuanda üniversitemizde 33 bin öğrencimiz Akif şuuru ve bilinci ile sürekli çalışarak, geleceklerini buna göre hazırlıyorlar. Bu anlamlı günde bugün burada bulunmak bizi üniversitemiz adına ve Akif’in ruhu adına çok ayrı dünyalara, ayrı anlamlara götürüyor. Allah rahmet eylesin, Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin, bizleri de Akif’e yaraşır nesiller olmaya, Asım’ın Nesli gibi davranmaya ve onun manevi mirasına sahip çıkmayı nasip etsin” dedi