Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi | Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi

"Bir Dava İnsanı Olarak Mehmet Akif Ersoy"

Üniversitemiz Burdur Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Bir Dava İnsanı Olarak Mehmet Akif Ersoy" isimli etkinlik Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Burdur Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şima ŞAHİNDURAN yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un İslam’ın saygın ve güzel ahlakıyla anlayan ve anlatmaya çalışan bir dava adamı olduğuna vurgu yapan ŞAHİNDURAN, “Mehmet Akif, dini vasıta haline getirip halkı uyutan, tevekkül diye tembelliğe iten bir zihniyete şiddetli bir üslupla karşı çıkmış ve medeniyet kisvesi altında Türklüğü ezmeye çalışan Batı dünyasına karşı, cepheden cepheye koşarak milli mücadelenin manevi liderlerinden biri olmuştur. Müslüman her Türk gencinin her daim kendisinden ziyadesiyle feyz alacağı Akif, bir ferdi olduğu cemiyetin, bütün derdini ve tasasını iliklerinde hissederek ‘Sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan bakmayacaktır.’ diyebilen gerçek bir vatanseverdir. Burdur Meslek Yüksekokulu olarak düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video izlendi. MYO öğrencilerinden Bekir METE tarafından oynanan tiyatro gösterisi ile devam eden programda yine MYO öğrencileri tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Ardından konuşan MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Altan AKKAN, yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’un adını aldığı bir kurumda bulunmaktan duyduğu gururu getirdi ve “Mehmet Akif Ersoy bu milletin kurtuluşunu Asım’ın neslinde görmüştür.” diyerek öğrencilere geleceği inşa etme sorumluluklarını hatırlattı.

Program, MYO öğretim üyeleri tarafından etkinlikte emeği geçen öğrencilere teşekkür belgesi ve Safahat kitabının verilmesi ile son buldu.

Görseller